15 september 2009

Föräldragrupp och ekonomibegrepp

Igår var vi på föräldragrupp för första gången! Tillsammans med 4 andra par så gick barnmorskan igenom lite allmänt om vad som kommer tas upp under träffarna, vi fick se en film om bebisar och så blev det lite prat om förlossning och hur man ska träna att andas igenom smärtan. Ett förslag från barnmorskan var att ta tillfället i akt när man får en förvärk att be parnern att nypa en hårdare och hårdare på insidan låret och samtidigt försöka andas igenom det onda. Tyckte att det lät som en väldigt dålig idé:P Räcker det inte med att gå igenom det en riktig gång? Fast lära sig att andas på rätt sätt är nog viktigt, men det klarar jag nog själv med enbart förvärk;) De blivande papporna i gruppen kommer att få gå på pappagrupp också utöver föräldragruppen:) Vad nyfiken jag kommer bli om vad dom pratar om!

I morse öppnades skolböckerna för första gången också:) Och eftersom jag var lat igår så blir det två dagars plugg idag istället. Vilket inte verkar vara så tungt, då jag redan på en timme avverkat gårdagens läxa;) Solen skiner ju ute idag så ska skynda mig nu att göra färdigt för idag så jag kan gå ut och pyssla lite istället:)

Jag och älskling var in på Babyproffsen här i stan förra veckan och kikade runt lite och hittade världens sötaste korg! Den hängs i taket så den följer bebisens rörelser när den sover och vore ju toppen att ha nerhissad på min sida om sängen, så blir det smidigt att gunga bebis och amma utan att behöva kliva ur sängen:) Så det lutar starkt mot att det blir en sån! Nackdelen är ju att den går ju bara använda ett tag tills bebis börjar kunna klättra ur den och då måste vi ändå ha en spjälsäng. Men tror att det kan vara mycket värt att behöva köpa båda ändå, för inte lika ostörd sömn för mamma och pappa;) Plus att den funkar ju utmärkt att ta med som resesäng i början:) Blir att fundera på lite till!

Nu ska jag dricka kaffe och fortsätta plugga!

Kram på er!

2 kommentarer:

Anonym sa...

vart går du föräldragrupp+längtar dit/tina s

Emelie sa...

Jag går i Örnsköldsvik:) Har de någon i Ström?