24 juni 2012

Midsommarhelgen

Midsommarafton firades med att storstäda huset under förmiddan, då det försummats en tid nu när det är så mycket roligare att vara ute. Sambon drog t.o.m. ut socklarna i köket och städade där under..haha. Ordentligt ska det vara! Sen svirade vi om till midsommarstassen och drog ner till Ström och Hembygdsgården för ett traditionellt firande med midsommarstång, fiskdamm och dans. Jättemysigt och med toppenväder! Joline var glad och nöjd dagen lång och det var verkligen hennes dag:) Väl hemma sedan dukade vi fram med en liten buffé till oss tre och gick och la oss redan innan 22:P






Igår, midsommardagen, var vi uppe med tuppen i finvädret och började förbereda för en picnik i det gröna. Snälla morfar har köpt en cykelvagn som ska användas flitigt den här sommaren. Vi har ju bara en mil in till samhället. Så den packade vi med ost, kex, kaffe och massa jordgubbar och vatten. Det märks att Joline är vår när hon hellre äter mögelostar och frukt hellre än glass;) & att cykla är verkligen riktigt skönt, ingen stress och bra motion på köpet. När vi väl kom fram till Ström så såg vi att utebadet på campingen var öppen så där landade vi i gräset med fikat och till lillans glädje fick hon bada. & i år vågade hon sig i vattnet t.o.m.;) Fast lite kallt tyckte hon nog att det var, och inte helt nöjd var hon över att hon inte fick åka rutchbanan som finns till de större bassängerna. Men med fika i magen invirad i en varm handduk så var allt frid och fröjd tills vi packade ihop för hemfärd.


Sen på eftermiddan tog vi oss en tur upp till Dundervattnet till mamma och pappas stuga och blev bjudna på middag. Härligt att få andas lite fjälluft och åka på en liten utflykt framemot kvällen. Åka förbi massa stugor och gårdar där det var en hel del midsommarfirare ute är alltid kul. Väl hemma under kvällen och när lillan somnat blev det skräckfilm och sedan ett glas vin med sambon utomhus i den ljumma kvällen, det gäller att ta vara på de ljusa kvällarna nu!

Nu är vi laddade med energi och inför en veckas jobb!

& just ja...30 kycklingar har kläckts här nu i helgen! Bäst att börja bygga ut i lagårn nu då;)

Inga kommentarer: