4 juli 2012

Proteinbar med jordnötssmör

Hittade ett recept på Proteinbutiken som jag gick efter idag vid dagens bakning. Smeten var god, och bananerna sötade så pass mycket att jag uteslöt sötningsmedel/stevia. Det ska ju vara mellanmål och inte godis;)

Här kommer receptet!

1 rågad dl naturellt jordnötssmör
0,5 dl stevia strö
1.5 medium stor banan (mosad/puréad)
0,75 dl hackade valnötter
2,5 dl havregryn
3 (ca 1,5 dl)  skopor whey complete vanilj (jag använde rasperry milk smak)

Blanda ihop de första tre ingredienserna med stavmixer eller liknande. Blanda de torra ingredienserna för sig och häll i skålen med de blöta. Blanda försiktigt ihop till en tjock smet. Häll i en smord ugnsform (ca 15x25 cm) och ställ in i ugnen, 175 grader i ca 12-14 min. Ha den inte inne för länge!!! Den ska vara fast i kanterna och lite kletig i mitten. Skär till bars, förvara i aluminiumfolie i kylskåp upp till 6 dagar el stoppa i frysen och ta fram vid behov.


Inga kommentarer: