30 juni 2011

Det är underbart!

Vilka fina underbara dagar vi har/haft här på vår gård i husvagnen:) Lillan är på dagis idag och i natt har hon sovit natten igenom och var tvungen att väckas i morse;) Jag & Henrik lade oss tidigt igår också så idag är jag utvilad, glad och lycklig över hur bra vi har det ändå! Lillan och jag vattnade jordgubbsland och salladslandet som frodas för fullt i denna värme igår, vi matade hönsen  och släppte ut Isbarhönsen med sina kycklingar som skuttade omkring sin mamma och åt gräs för fulla muggar, vi busade i gräset, fyllde en balja med vatten och badade djuren från hennes leksaksbondgård, vi tog oss en liten skogspromenad i skuggan och varvade allt detta med lite Emil och Saltkråkan på datorn i husvagnen:)

Precis innan Henrik kom hem nickade jag till några gånger i soffan, herregud vad trött jag var! Värmen och en liten som har svårt att sova gör ju sitt. Skönt att få lite avlastning när han kom hem och med en middag som bara var att lägga upp på tallricken och äta. Hade hoppats på att träffa S till kvällen men jag var totalt slut efter middan så det blir nog bättre att ta det en annan dag.

Det är ju toppen att inte toan renoveras i huset iaf så toa och rinnande vatten har vi:) Även tvättmaskinen funkar så det är underbart att slippa tvätta för hand:P Tvätten hänger vi på lina under taket på bakstugans veranda och så ljuvligt det luktar när man tar in det sen, friskt! Vad som är svårt ändå är att duscha, vi har ju bara kallvatten:P Så igår åkte vi iväg till en liten badstrand (inte för att det var direkt varmare;)) där vi kunde tvätta oss som riktiga friluftmänniskor:P Tack för tipset om badstranden också E! Inte direkt så man vill fara ner till stranden närmast här och visa sig för grannarna;) Synd att Joline har blivit en sån badkruka, hon stod där på stranden och petade i sanden och fick stundtals panik över de små myrorna som bet henne i tårna <3. Så länge blev vi inte där. Roligast var när vi kom hem och hon står utan skor på gräsmattan då vi lyft ur henne ur bilen. "kom nu så går vi till husvagnen!" säger jag, men så är det inte så roligt att gå barfota så där står hon med armarna i sidorna och nappen i ena mungipan och ser sur ut. Jag börjar skratta och då skrattar hon med givetvis och sedan upprepar hon detta enda tills vi kommer in igen. Det gick minsann bra att gå in själv när man kunde roa mamma och pappa:) Sen så rör hon alltid axlarna på ett så roligt sätt när hon går ibland, lite käckt upp och ner rör hon dem:D Så fantastiskt otroligt underbart att få vara mamma till den skatten!

Bäst av allt med att bo här i husvagnen är väl att man kan fokusera helt på roliga saker, som att umgås och njuta! Ingen städning behövs ju direkt:) Lite i husvagnen då, men det är inte något stort slit. & att gå runt på gården med sambon ljumma sommarkvällar och planera framtida fix och renoveringar.

Nu,  tillbaka till böckerna!

Inga kommentarer: