Hittade ett recept på Proteinbutiken som jag gick efter idag vid dagens bakning. Smeten var god, och bananerna sötade så pass mycket att jag uteslöt sötningsmedel/stevia. Det ska ju vara mellanmål och inte godis;)
Här kommer receptet!
1 rågad dl naturellt jordnötssmör
0,5 dl stevia strö
1.5 medium stor banan (mosad/puréad)
0,75 dl hackade valnötter
2,5 dl havregryn
3 (ca 1,5 dl) skopor whey complete vanilj (jag använde rasperry milk smak)
Blanda ihop de första tre ingredienserna med stavmixer eller liknande. Blanda de torra ingredienserna för sig och häll i skålen med de blöta. Blanda försiktigt ihop till en tjock smet. Häll i en smord ugnsform (ca 15x25 cm) och ställ in i ugnen, 175 grader i ca 12-14 min. Ha den inte inne för länge!!! Den ska vara fast i kanterna och lite kletig i mitten. Skär till bars, förvara i aluminiumfolie i kylskåp upp till 6 dagar el stoppa i frysen och ta fram vid behov.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar